Focimax - Megyei foci "belülről"
A felkészültség jelentheti ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
Ne a hibát találd meg ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
Ha te nem tudod ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
A látványos eredményeket ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
A büszkeség komoly ellensége ...

Jelenleg a weblap
fejlesztés alatt van!

Amit illik ismerni, vagy mégsem?

A hatékony csapatjáték titkai

Blogjaim

Edzések nélkül ezüstérem

Mielőtt az új bajnoki évad elemzésébe belekezdenék, még van egy „kis” adósságom: az előző bajnokság beszámolója. Sajnos volt egy kis egészségügyi problémám, és lusta is voltam egy kicsit. Ráadásul nem volt mit írnom, hiszen nem volt értelme edzésekről értekezni, mert tavasszal vagy nem voltak edzések (a játékosok nem értek rá), vagy nagyon kevesen jöttek el a tréningekre. Most bepótolom.

A jó hírrel kezdem: 2. helyen végeztünk a bajnokságban. smiley 10 ponttal lemaradtunk az első helyezettől, és 4 ponttal megelőztük a 3. helyezett csapatot. Ősszel és tavasszal is 9-9 mérkőzésen győztünk és 3-3 meccsen kaptunk ki. A különbség az volt, hogy tavasszal az éremért küzdő csapatok közül kettőt otthon legyőztünk. Az első helyezettől sajnos otthon sem tudtunk pontot szerezni.

Mégis hogyan tudtunk tavasszal gyakorlatilag edzések nélkül a 4. helyről a dobogó 2. fokáig feljutni?

Edzések nélkül győzelem

A cím egy picit túlzás, de gyakorlatilag 2 edzőmeccsel és 20 + 50 perc nagypályás edzéssel (amelyből 30 perc szinte sötétségben történt) a hátunk mögött az első bajnoki mérkőzésünket 9:2-re megnyertük. MI VOLT A NAGYARÁNYÚ GYŐZELEM TITKA? Hát a … 

De menjünk sorjában!

Január 26-án kezdtük a 2014-es edzéseket. Az időjárás (a hó, a jég stb.) nem hagyott választást, csak az iskola tornatermében tudtunk edzeni. Oda pedig csak kedden és vasárnap tudtunk bemenni. 5 nagypályás edzőmeccset terveztem, ebből csak kettő valósult meg márciusban. 7 (!) termi edzést tudtam megtartani átlagban 7-8 fővel február végéig. Ez gyakorlatilag egyenlő volt a NULLÁVAL! sad

Téli felkészülési tanácsok

"Sok megyei csapat már január elején elkezdte a félkészülést a tavaszi idényre, de biztos vagyok benne, hogy többen (akik nem a bajnokság megnyeréséért vagy kiesés elkerüléséért harcolnak) csak februárban kezdik az edzéseket. A rendkívüli időjárás a szabadtéri edzéseket mostanában gyakorlatilag lehetetlenné tette hazánkban.  Ha a csapatnak nincs egy milliomos szponzora, aki külföldi edzőtáborba befizeti a játékosokat, akkor csak a tornatermek, tornacsarnokok maradnak a tréningek helyszínéül. Egészségügyi szempontok (pl.: légúti megbetegedések, izomsérülések nagy valószínűsége) miatt nem ajánlanám a rendkívül szeles, hideg, jeges időjárásban a műfüvön való edzéseket. Inkább maradjanak el az edzések!

A téli felkészülés célja – természetesen – a játékosok optimális edzettségi állapotba való hozása a tavaszi bajnoki mérkőzések kezdetéig.

A kérdés az, hogy ez lehetséges-e a megyei kiscsapatoknál? Ha igen, akkor hogyan?"

Oldalak

Feliratkozás RSS - blogok csatornájára

A honlap készítője, szerkesztője

Tóth Attila vagyok. Egy labdarúgást szerető ember, aki szívesen megosztja gondolatait a focival kapcsolatban.

Hire me, I'm really good