Focimax - Megyei foci "belülről"
A felkészültség jelentheti ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
Ne a hibát találd meg ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
Ha te nem tudod ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
A látványos eredményeket ...
Focimax - Megyei foci "belülről"
A büszkeség komoly ellensége ...

Jelenleg a weblap
fejlesztés alatt van!

Amit illik ismerni, vagy mégsem?

A hatékony csapatjáték titkai

Blogbejegyzés

A hétvégi fellépésre várva mint Lagzi Lajcsi „előzenekara” (2.kupameccs & 11.edzés)

Kedden elmaradt az edzés, mert szerdán kupameccset játszottunk. 2 hete legyőztük Pacsát, és most a másik szomszéd „fellegvár”, Felsőrajk csapata volt az ellenfelünk. Tavasszal a bajnoki mérkőzésen szoros meccsen legyőztek bennünket idegenben, és most elérkezett a visszavágó ideje. Azt nem tudom, hogy aki készítette ezt az irányított kupasorsolást, figyelembe vette-e azt az egyszerű tényt, hogy egy hét múlva bajnoki meccsen is össze fogunk csapni. Talán igen, talán nem!

Az elmúlt évek során sokszor találkoztam azzal a kérdéssel: „TOVÁBBJUSSUNK-E KUPAMECCSEN, VAGY NEM?”

Az ellenzők azzal érvelnek, hogy sokan késő délutánig dolgoznak, és a mai világban nem tehetik meg, hogy előbb lelépnek a munkahelyükről. Többen távol tanulnak, kollégiumban laknak, és csupáncsak hétvégére jönnek meg. Így egy amatőr csapat csak nagyon nehezen tud kiállni. (Néha még a kocsmából is kell játékosokat verbuválni! sadRáadásul pénzbe is kerül: vagy a rendezést vagy az utazást kell finanszírozni. Ezek a csapatok sokszor az ifistákat küldik el a meccsre, így nagy valószínűséggel kikapnak és kiesnek. (Akkor van gond, ha az ellenfél is így gondolkodik, és ők a „serdülőt” állítják ki. smiley)

Én a másik csoportba tartozom. Én egyrészt jó lehetőségnek tekintem a kupameccset arra, hogy „éles” meccsen kipróbáljak egy-két felnőtt és ifjúsági játékost, akik a felnőtt bajnoki mérkőzésen egyáltalán nem vagy kevésbé jut szóhoz, és így egyszerűen nem tud bizonyítani. Másrészt kísérletezhetek olyan játékrendszerrel, megoldási módokkal,  amelyeket bajnoki meccsen már „rizikós” kivitelezni, hiszen értékes pontok múlhatnak rajta. A harmadik indok pedig az, hogy így TÖBB JÁTÉKOS JELENIK MEG A MECCSEN, MINT AZ EDZÉSEN. Múlt kedden csak 5 (!) felnőtt játékos volt edzésen. A szerdai edzőmeccsen 12 fő játszott. A pénteki edzésre viszont negatív hatása van. Pénteken 8 felnőtt és 5 tarcsis játékos edzett. Múlt pénteken 11 felnőtt volt. (Többen a szerdai edzőmeccsen való sérülésre hivatkoztak.sad Hatan voltak, akik a héten mindkét alkalommal megjelentek.)

A negyedik ok, hogy ÉN MINDIG GYŐZNI SZERETNÉK! Soha nem küldenék úgy játékosokat a pályára, hogy „ne hajtsatok, nyugodtan kapjatok ki!”

Tehát az én válaszom: HA JOBBAK VAGYUNK, AKKOR JUSSUNK TOVÁBB A KUPAMECCSEN!

A meccsen bár nem a legjobb összeállításban jelent meg a rivális csapat, de nagyon kemény ellenfélnek bizonyultak, még úgy is, hogy kb. 60 percet emberelőnyben játszottunk egy kiállítás miatt. Az első félidő 0:0 volt, majd ahogy fáradt az ellenfél, úgy egyre több gólt sikerült rúgnunk. A végén 4:1-re győztünk. Mindkét félidőben más-más játékrendszert próbáltunk ki több-kevesebb sikerrel. (Ja, és megérkezett, és eredményes is volt az „elveszett” csatárunk!  smiley)

Hétvégén itthon játszunk egy nagyon erős ellenféllel: tavasszal négyet rúgtak itt Gelsén nekünk. Megpróbálunk határozottan, lelkesen, gólra törően, nem bunker focit játszani. A várhatóan nagy számú hazai közönség megérdemli!

A pénteki edzést is ezen elvek alapján állítottam össze.

A BEMELEGÍTŐ RÉSZBEN (25’): hármas/négyes labdás gyakorlatok voltak, amelyek során különböző labdaátadásokat, átvételeket, levételeket, kényszerítőket, gyors beindulásokat kellett végezni helycserével. (Közben gimnasztika volt.) 

A FŐ RÉSZ 1. BLOKKJÁBAN (15’): kapura lövések voltak kényszerítő átadás után. A védelmi vonal átjátszását gyakoroltuk.

A FŐ RÉSZ 2. BLOKKJÁBAN (15’): beívelés, érkezés ékváltással c. gyakorlatotvégezték a fiúk. 2-2 fő felváltva adott be. A többiek pedig a 16-os vonaláról ékváltással érkeztek. (Ha kimaradt a helyzet, akkor a 16-os vonaláig kellett sprintelni.)

A FŐ RÉSZ 3. BLOKKJÁBAN (10’): támadásvezetések a szélen, érkezés a 4 fő helyre c. gyakorlat egy labdás nagykoordinációs feladat volt, amelyben a hátvédek kivételével mindenki aktívan részt vett. Itt – labdajáratás után – felváltva történtek a széleken a támadásvezetések, a csatárok és a középpályások meghatározott pozíciókba való érkezésével. Először zavaró nélkül végezték a fiú utána zavaróval.

A FŐ RÉSZ 4. BLOKKJÁBAN (15’): 4:4 elleni játékhelyzetben támadásvezetéseket végeztek a 4 fős csapatok. A négyeslánc helyes mozgásának gyakorlása volt a cél. (A négy támadó a felező vonalról indult teljes szélességben, a 4 védő pedig a 16-os vonaláról.)

A LEVEZETŐ RÉSZBEN (10’): célba rúgások voltak.  A kapu keresztlécét kellett eltalálni a 16-os vonaláról. Utána levezető futás volt.

Szóval holnap várhatóan nagy létszámban érkeznek a szurkolók, nézők, kíváncsiskodók az első hazai meccsünkre, mivel nagyszabású rendezvényt tartanak hétvégén a település aktív szervezői. A többnapos rendezvény programjai közé – Lagzi Lajcsi mellett –  a mi meccsünk is felkerült. Ráadásul MI VAGYUNK AZ „ELŐZENEKARA” A MŰVÉSZ ÚRNAK, mivel majd utánunk következik a színpadon. smiley

A honlap készítője, szerkesztője

Tóth Attila vagyok. Egy labdarúgást szerető ember, aki szívesen megosztja gondolatait a focival kapcsolatban.

Hire me, I'm really good